בשיעורי היסטוריה וגיאוגרפיה למדנו שפולין היא אחת המדינות המורכבות ביותר באירופה מבחינת המיקום שלה, מה שעלה לה ביוקר במלחמת העולם השנייה.
ממזרח היא גבלה בזמנו עם בריה"מ, במערב היא עדיין גובלת עם גרמניה. כידוע, מיקומה הביאה לידי כך שהיא נכבשה ונשלטה על ידי הנאצים ולאחר מכן על ידי בריה"מ.
היום, מן הסתם, מיקומה הוא מספק לה לא מעט הזדמנויות למרות שצריך לומר שגם מבחינות פוליטיות וכלכליות שונות, הוא עדיין מהווה לא פעם מקור לבעיות עבורה במובנים שונים. צריך להדגיש שמלבד גבולות משותפים עם מדינות שהיו בעבר חלק מברית המועצות, בלארוס, אוקראינה, הרי שפולין גובלת גם עם סלובקיה וצ'כיה.
בצפון היא נהנית מיציאה אל הים הבלטי. המקום היחידי בו יש לה יציאה לים.
מבחינת המפה הפנימית של פולין, הרי שכידוע יש לה שתי נקודות עיקריות שם מתרכז מרבית העניין במדינה, מבחינה פוליטית, חברתית, כלכלית ותיירותית.
נקודה אחת היא כמובן ורשה, עיר הבירה של המדינה, אשר נמצאת במרכז המדינה אך לא רק הרחק מהגבול המזרחי שלה. נקודת האחיזה השנייה היא קרקוב, העיר השנייה בגודלה בפולין, אשר נמצאת בדרומה.
מעבר לשתי הערים הנ"ל, צריך לומר שיש עוד שתי גדולות שגם הן שוקקות חיים ויש להן הרבה מה להציע מבחינה תיירותית, תרבותית וכלכלית, אחת היא לודז' שנמצאת מערבית לוורשה ולא הרחק ממנה, עיר בעלת משמעות רבה לקהילה היהודית בפולין ולהיסטוריה של היהודים במדינה, והעיר השנייה היא שנמצאת לא הרחק מהגבול המערבי של המדינה.
שאר האזורים בפולין מלאים בכפרים ויישובים קטנים, בחלק גדול מהם אפשר למצוא עדיין אוכלוסייה שמתעסקת בעיקר בחקלאות ולא מעט אזורים מאוד לא מפותחים, אשר חלקם נראים כאילו יצאו מתוך סרטים משנות הארבעים והחמישים.
באזור הצפוני מזרחי של המדינה, אפשר למצוא את אזור האגמים שמושך אליו לא מעט תיירים אשר מבלים שם גם לנופש וכן עורכים שם טראקים.
חשוב להדגיש, ניתן להתנייד בפולין בקלות יחסית, בין אם זה באמצעות רכב שכור, רכבי הסעות, אוטובוסים וכן באמצעות רשת הרכבות של המדינה.